Destruktivt beteende

thoughtJag är i mångt och mycket en tänkande, analytisk människa. Jag gillar lägga fokus på detaljer. Men just det där tänkandet är inte alltid det bästa. Tyvärr har jag svårt att stänga av tankarna ibland. När det blir för mycket tankar blir jag väldigt introvert. Jag ser inte riktigt vad som händer i min omgivning. Jag ser detaljerna, inte helheten. Det är inte att jag inte är intresserad, mitt fokus ligger bara någon annanstans.

Är det positiva tankar kan jag forma dessa till drömmar eller till mål. Dessa har jag lätt att sätta ord på och delar gärna med mig av dem, ibland kanske lite för mycket och lite för snabbt. Men om tankarna istället är negativa eller jobbiga får jag svårt att sätta ord på dem och håller dem för mig själv. Det blir så mycket detaljer att jag inte kan få ihop dem till ett sammanhang jag kan förklara. Istället försöker jag lösa det med ett destruktivt beteende. Jag straffar mig själv. Jag slarvar med maten, jobbar för mycket eller stänger inne mig själv. Jag låter bli att kontakta andra människor för jag vet ändå inte vad jag skall säga och vill inte vara en belastning.
Med tiden har jag lärt mig att acceptera den här delen av mig själv för jag tror inte det kommer att försvinna. Men jag vet att ger jag det bara lite tid så går det över för stunden. Jag vill fortfarande kunna ge tankarna ord och kunna tala om dem utan att känna mig som en belastning. Men en sak i taget.

2 reaktion på “Destruktivt beteende

  1. Ingenting är skrivit i sten. Du kan förändra dig och dina sämre sidor om du vill. Terapi, psykologer, självhjälpsböcker men framför allt genom att ta steget och försöka. Kämpa emot det som du vet att du brukar göra.

  2. Behåll alla dina egenskaper och förstärk dem du vill se mer av. I grund och botten vill dina vänner ha dig med alla dina egenskaper – Det är de som gör dig till du.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>