Det som driver mig

Detta är det första gästinlägget på den här bloggen. Det är skrivet av #iloveyoualex som ibland dyker upp i mina tweets. Hennes namn är Alexandra och är en av mina närmaste vänner och en av dem som har störst inflytande på mitt sätt att tänka och agera.

 

Jag hörde någonstans att det finns två krafter som driver människor: hat och kärlek. Jag vet inte om det är sant. Jag tror att de flesta människor drivs av att bli bättre än någon eller något. Hoppa högre, springa fortare, vara en bättre mamma eller få en befordran på jobbet. När jag skriver ”drivs” handlar det alltid om att vi rör oss framåt.

Om man som jag varken vill bli bättre, snabbare eller hoppa högre än någon annan utan bli någon man var för 3 år sedan. Vad drivs man av då?

Att gå bakåt i tiden är omöjligt. Personer och händelser förändrar oss hela tiden och vi kan inte glömma eller bortse från det.  Att ta sig framåt när man siktar bakåt är omöjligt. Jag tar en kvart i taget. Fyller dagarna med saker som jag minns att jag tyckte var roliga. Tränar. Försöker. Gråter. Och varje kväll när jag går och lägger mig hoppas jag att jag vaknar och längtar till i morgon istället för igår.

För jag vet, innerst inne, att den dagen kommer. Då jag tycker att framtiden ser ljusare ut än det förflutna. Jag behöver bara ta mig det. Och det är det som driver mig, drömmen om att framtiden lockar mer än historien.

Är det någon mer som vill gästblogga på denna sida så skriv ett mail eller ett tweet till mig så ser vi till att det händer.

3 reaktion på “Det som driver mig

  1. Att se och vara nöjd med den man har varit och bli den personen igen är väl också att gå framåt. Jag tror att det finns personer och händelser som du inte vill ha ogjorda, om man säger så.

    Fin Blogg Magnus, ser framemot att läsa mer av det du skriver!

  2. Pingback: Facebook-språket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>