Detaljmänniskan

Jag kan bli oerhört inspirerad av andra människors stora visioner. Men min inspiration kommer snarare från de små detaljerna.

Jag fokuserar nog väldigt mycket på detaljer. Ja, detaljer styr nog mitt liv lite väl mycket ibland. Mycket av min energi kommer från och förbrukas på detaljer. Och tänk hur mycket detaljer det finns omkring oss. Så de dagar då energin är felriktad går det åt väldigt mycket energi. Jag blir irriterad över att jag inte får sittplats på bussen, att jag väljer ”fel” kö, att folk kommer försent eller alla andra små saker som händer varje dag. Dessa dagar är jobbiga för detaljerna suger energin ur mig. Men de flesta dagar stöter jag på alla dessa underbara detaljer som ger mig hur mycket energi som helst.

Min tro är att helheten bäst förändras underifrån genom att ändra på detaljer, en åt gången. Jag tror att varje liten del gör skillnad. Jag tror att vår inställning till detaljerna avgör i vilken riktning helheten skall gå åt. De dagar jag har en positiv inställning till alla detaljer så har jag en positiv effekt på min omgivning.

Som avslutning vill jag lyfta ett sådant exempel, där många små detaljer skall få oss att förändra helheten. Det är 100listan som Västsvenska Handelskammaren ligger bakom. 100 punkter som alla av oss enskilt kan jobba med och där vi kommer ett steg närmare en bättre och tryggare omgivning för varje liten del som klaras av.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>