En värld av möjligheter

Detta är första gästinlägget från @AmandaProsens. Men det är säkerligen inte det sista. Amanda är en oerhört klok människa som fler borde lyssna på.

Ibland när jag står på en strand någonstans och ser ut över havet, vilket jag gör ganska ofta, är jag helt säker på att jorden är platt. Jag ser ju kanten! Och jag kan föreställa mig hur vattnet forsar ut över kanten ner till ingenting. Men sedan skrattar jag åt mig själv. Jag vet ju att jorden är rund, eller lite oval-aktig i formen. Jag har sett det på bild och forskning i massor bevisar detta. När jag står där och fnissar för mig själv och tänker på något så absurt som att jorden skulle vara platt kommer jag på att för några hundra år sedan var människor stensäkra på att jorden var just platt. Det var till och med olagligt att tro något annat.

Jag sätter mig ner och undrar vilka av sakerna jag är säker på som människor kommer att skratta åt i framtiden. Det är ju omöjligt för mig att tänka mig att något av det jag är riktigt säker på, som att jorden är oval-aktig, är fel. Men jag vet att det är stor sannolikhet för att något av de sakerna är fel. Den tekniska utvecklingen går framåt och vi kommer att bevisa och motbevisa allt möjligt som jag tror och är säker på idag. Vad vet jag inte. Min tankevärld är inskränkt.

Är det inte spännande? tänker jag för mig själv. Jag är helt säker på en massa saker, men egentligen har jag ingen aning. Det måste väl betyda att det här är en värld av möjligheter?

Text: Amanda Persson 

2 reaktion på “En värld av möjligheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>