Jag – en kontrollmänniska?


För ett tag sedan gjorde jag ett test där resultatet beskrev mig som en kontrollmänniska. Visst, jag gillar kontroll. Jag gillar vetskapen att jag kan kontrollera en situation. Men resultatet fick mig att tänka ganska mycket. Jag har inte alls sett mig som en kontrollmänniska innan. Jag hade uppfattningen att jag krävde ganska lite kontroll.

jag tycker det är väldigt ofta som jag inte har kontroll. Många situationer har jag låtit andra ha kontrollen och jag har känt en trygghet med det. Men jag inser nu vad det handlar om. Jag väljer att inte ha kontroll. För det handlar just om det, att någon har kontrollen. Situationer som saknar kontroll eller där jag inte känner att jag kan ta kontrollen om jag vill, gör mig obekväm och får mig att undvika dem.

Med den nya insikten jag fått kan jag använda min önskan om kontroll till något positivt. Jag kan kontrollera situationer på ett bättre sätt som inte behöver betyda att jag tar plats från andra. Istället skall jag utnyttja kontrollmänniskan i mig som en positiv hävstång som gör mig – och andra -  till bättre människor.

En reaktion på “Jag – en kontrollmänniska?

  1. Du är en superkontrollmänniska. Hur ska du använda det positivt?
    Jag är också det. Måste ligga i släkten?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>