När kunskap blir en last

Jag har alltid varit nyfiken. Jag tycker det är skoj att lära mig nya saker och att utvecklas. Nyfikenheten har gjort att jag kan väldigt mycket, är full med erfarenheter och har en massa idéer. Detta har jag alltid sett som en stor tillgång och det har varit min främsta källa till motivation. Jag vill alltid bli bättre. Det har lett mig till nya utmaningar, fått mig att växa och gett mig ökat ansvar i mitt yrke. Framåtandan borde alltså ses som något väldigt positivt även från arbetsgivarens sida.

Men är det alltid så, främjar alla arbetsgivare en framåtanda? Jag har nu insett att med fel omgivning kan kunskap vara en last. Istället för att ta till vara på den potential som finns inom människor så låter man allt för ofta gammal kunskap begränsa utvecklingen. Folk får göra det de varit bra på istället för att göra det de kommer att bli bra på. Utvecklingen hämmas för att man inte ger folk möjligheter, bara för att man inte vågar släppa taget. Det är för mig väldigt kortsiktigt tänkt och ett exempel på dåligt chefskap och en dålig ledarförmåga. Och tyvärr något jag ser allt för ofta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>