Bröst, självförtroende och terapi

Detta är ett inlägg gjort av @IsadoraNoble som också skrivit inlägget Ät upp den där jävla kakan.

Tre av mina närmare vänner har fått barn och efter att amningen av den yngsta varit klar gjorde alla tre en bröstoperation, för att lixom ”fylla upp till normal storlek igen”. Orsaken har alltid varit att de själva mår dåligt över sina bröst. Känner sig osexiga och kanske tom okvinnliga.

Det oroar mig att vuxna kvinnor, mammor, tror att deras sexighet sitter i brösten. Sexighet handlar om självförtroende, lekfullhet och humor. Inget av detta sitter i brösten, däremot kanske i inställningen till dessa. En kvinna som bär sig själv och sina erfarenheter med styrka och stolthet är det vackraste och sexigaste som finns. För en kvinna som är stolt över sig själv, sin kropp och sina erfarenheter är plastikkirurgi inget alternativ. Och för en kvinna utan stolthet bör terapi och inte operationer vara det som gäller.

Text: @IsadoraNoble 

2 reaktion på “Bröst, självförtroende och terapi

 1. Åh, Engla och Ebba debatten har nått Starka ord, där ser man!
  Kvinnor som dömer andra kvinnor. Det gillar jag! Det är på något sätt essensen av kvinnor.

  Jag håller med i sak men samtidigt så kanske det inte handlar om självförtroende utan om att vilja ha snygga bröst. Blir man sedan jättesexig bara för att man har snygga bröst så har man det ju lätt och det är ju bara att gratulera. Visst terapi vore kanske bättre men whatever works for you liksom. Och shit, vad snyggt det är med snygga bröst! Kanske speciellt silikonbröst. De som inte är naturlig storlek alltså. Inte Engla brösten liksom. Är det förövrigt inte konstigt att få män gillar silkonbröst?

  • Med risk för att bli dumförklarad så har jag ingen aning om vilka Ebba eller Engla är.

   Argumentet ”kvinnor dömer kvinnor” och hur fel det är gör mig arg. Du menar alltså att bara för att vi är kvinnor så ska vi hålla varandra om ryggen? DÅ har vi ju redan där delat upp oss i en kamp könen emellan, och det är inte dit jag vill komma. Du borde istället påpeka att människor dömer andra människor och hur fel detta är.
   Och ja, jag dömer människor. Även mig själv.

   Jag förstår inte din ton i slutet. Är du ironisk eller inte? Därför kommenterar jag inte det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>