Släpp allvaret!

”Ju allvarligare man tar spelet, desto mindre chans har man att vinna”. Varje dag möts vi av allvarliga situationer. Det vanliga inställningen är att ju viktigare en situation är, desto allvarligare skall vi se och agera på den. Hur ofta får till exempel en hockeyspelare inte höra inför ett slutspel att ”Nu börjar allvaret”? Men i ordet allvar ligger känslor som stress, ängslan och oro. Och vem kan prestera som bäst under sådana känslor?

Det är stor skillnad på att ta saker på allvar och agera allvarligt på saker. Tyvärr kopplar vi människor allt för sällan detta. Istället för att försöka hårdare och hårdare borde vi öppna vårt sinnelag lite mer och försöka se det positiva i situationen och inte bara se allvaret. Försök jobba med situationen istället för emot den. Ibland behöver vi skratta både åt och i eländet och släppa lite på allvaret. Vi behöver se bortom allvaret.

Detta fick jag se i veckan när jag besökte TedxGöteborg och fick lyssna på Pelle Hanæus från ”Clowner utan Gränser”. De skickar clowner till barn och samhällen som drabbats av krig, kriser och andra konflikter runtom i världen. Trots den extremt allvarliga situationen visar de att det går att skratta, att det finns glädje och hopp. Snacka om att ett gott skratt kan förlänga livet!

En reaktion på “Släpp allvaret!

  1. Ja, fram för mer lättsamhet och lekfullhet i livet! :-)

    Många av oss får jobba med oss själva för att komma åt det och inte gå in i stress, prestation och kamp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>