Vad är jag värd?

Återigen ett gästinlägg från #Iloveyoualex.

Jag vet att jag är värdefull. Men jag har så svårt att förstå vad jag är värd. I förhållande till annat, då vet jag vad jag är värd. Jag vet att jag är duktig på mina jobb, riktigt bra till och med, och värd beröm och hög lön. Jag vet att jag var duktig i sport och jag vet att jag är bra på att skriva. Att mitt värde där är högt. Och jag vet att jag är en bra vän. Att jag har ett högt ”vän-värde”. Men mitt värde för mig själv, det har jag ingen aning om.

Är jag värd att väntas på? Eller borde jag jaga mer? Är jag värd den här chokladkakan? Varför är jag det?
Det som är vardag för mig är främmande för andra. Gör kronisk sjukdom och minst fyra sprutor om dagen att jag är värd mer godis än andra? Att jag sätter höga mål, kanske till och med lite för höga, och driver mig själv till kanten innan jag slutar. Gör det att jag är värd att sova lite längre på morgonen? Det är få ord som gör mig mer förvirrade än när någon säger ”det är du värd”. Är det en komplimang eller bara ett sätt att göra det onyttiga okej?

Det har tagit mig 27 år att komma på att jag är värd att få tillbaka det jag ger. Om jag ställer upp för dig så bör du ställa upp för mig. Om jag tar ut mig lite extra så får jag också ge mig själv lite extra. Och jag är värd kärlek. Jag är inte värd spel, när jag själv kör med raka rör. Och framförallt, jag sätter andra i första rummet så ofta. Mina vänner, min familj, min partner. Det är sällan jag prioriterar mig själv. Därför är jag värd att få vara först i någon annans liv. Så är det. Men, jag är också värd att sätta mig själv i första rummet utan att få dåligt samvete. Jag är ju faktiskt en väldigt viktig del av mitt liv.

Text: #Iloveyoualex 

2 reaktion på “Vad är jag värd?

  1. Det är svårt att se sitt eget värde när man är ödmjuk och en sån person som älskar. Att älska sig själv mest är inte något dåligt, snarare något som tar dig framåt. Och lyfter dig uppåt. Och ger dig de människor som älskar dig nästan lika mycket till ditt liv.

  2. Pingback: Facebook-språket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>