Mina varför…

Det finns en del saker i vårt samhälle som jag verkligen trodde skulle varit försvunna vid det här laget. Men de lever starkt kvar för att visa att utvecklingen inte alltid går så fort som vi tror.

Pappers-CV: Vad är grejen med att skicka eller e-posta ett CV egentligen? Detta borde för länge sedan varit ersatt av en CV-databas som LinkedIn eller via arbetsförmedlarna nätverk. Varför skall den som kan göra det grafiskt snyggaste CV:t få fördelar när det inte är det som jobbet handlar om?

Visitkortet: En liten bit anonymt papper som vi skall lämna mellan varandra. Ett vistkort säger väldigt sällan vem du egentligen är. Dessutom kan du inte göra något med informationen som finns på visitkortet innan det överförs digitalt på något sätt. Så varför inte använda oss av digitala visitkort istället?

Säkerhetskontroller: Är säkerhetskontroller en placebo-effekt för att vi skall känna oss tryggare än vi är? Skippa säkerhetskontroller och incheckning på inrikesflyg (och då ser jag hela EU som en inrikesregion). Att flyga inrikes borde vara som att åka buss, lätt smidigt och snabbt. Kliv på, ta en ledig plats och kliv av i en annan stad en timma senare. Jag köper inte argumentet med säkerhet som förklaring till allt krångel längre.

Varningsskyltar: Har verkligen vårt samhälle blivit farligare och farligare? Eller varför har vi annars denna explosionsartade utveckling i antalet varningsskyltar? Vi varnar i tid och otid och vilket kommer leda till att vi istället inte tar varningarna på allvar.

4 reaktion på “Mina varför…

 1. Alltså, det finns visitkort som är roliga. Och papper är det bästa som finns. Och nej, jag bryr mig inte så mycket om miljön. Men även de som jobbar för miljön borde väl gilla papper. Annars skulle de kanske vara arbetslösa.

  Och det där med flyg. Kan inte alla bara lära sig hur det går till? Från incheckningsdisken tills dess att man stiger ur planet. Suck, blir irriterad bara jag tänker på alla jävla amatörer. För att inte tala om barnfamiljer.

  • Ja, papper skapar ett annat värde än det digitala alternativet. Därför tror jag på boken. Men vilket värde skall ett CV och visitkort förmedla? Det är för mig enbart information.
   Vad gäller flyg så håller jag helt med dig. Det kan gå så mycket smidigare om alla gör rätt men varför nöja sig där (och vi vet att vissa aldrig kommer lära sig)? Samma saker är det med köer, om vi slipper alla idioter, så kommer det fungera så mycket bättre.

   • Vet inte om jag tycker att CVn och visitkort innehar något värde. Men å andra sidan, konstigare saker har ju hänt än att det är CV:t och inte människan som blir anställd. Så vem vet. Men jag diggar ändå papper. Mycket mer än webbsidor med fult gränssnitt.

    Jag är nöjd om folk bara lär sig. Precis så höga krav har jag på mina medmänniskor. Köfrustration vet jag inte så mycket om. Det går ju att styra själv. Ta man för sig kommer man ofta framåt.

 2. Jag håller med dig Magnus, varken pappers CV eller visitkort tillför något. Det är samtliga uppgifter jag vill ha elektroniskt inte via ett papper som sen hamnar i en pärm och samlar damm i årtionden.
  Och Säkerhetskontroller, tell me about it!
  Vad sägs om passkontroll för att ens komma till flygplatsen? Eller extra säkerhetskontroll för att du vill flyga utanför EU? Eller visumhantering varje gång du kommer till ett land? Min verklighet just nu…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>